artikel

14 augustus 2019

Outdoor Living Group neemt verandaproducent Gardendreams over

AAC Capital en het management van Outdoor Living Group (“OLG”) – de houdstermaatschappij van Verasol – hebben vandaag de overname bekend gemaakt van Gardendreams, een internationale producent van aluminium veranda’s en tuinkamers.

Gardendreams zal functioneren als een zelfstandige dochteronderneming onder OLG, naast Verasol dat in juni 2017 werd overgenomen door AAC Capital en management.

In 2018 heeft Gardendreams een omzet van EUR 17 miljoen behaald met circa 71 werknemers. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten bevinden zich in Emsbüren, Duitsland. Op maat gemaakte eindproducten worden geleverd via een sterk en divers dealernetwerk, voornamelijk in Duitsland en Nederland.

Met deze acquisitie neemt de omzet van OLG toe tot meer dan EUR 50 miljoen en daarmee is OLG de grootste producent van residentiële veranda’s, tuinkamers, glasschuifwandsystemen, schuttingen en carports in Duitsland en Nederland.

Aart Roos (CEO Outdoor Living Group): “Gardendreams biedt een stevig fundament om verder te bouwen aan onze toonaangevende positie in het groeiende segment van de Europese lifestyle- en woninginrichtingsmarkt. De combinatie van Gardendreams en Verasol, met twee hoog kwalitatieve en innovatieve productportefeuilles voor complementaire klantgroepen, geeft schaal en daarmee extra groeikansen aan onze activiteiten. Deze overname zorgt er voor dat wij ons hoogwaardige productaanbod versneld kunnen uitbreiden in de Europese markt.”

Marc Staal (Managing Partner en Chairman AAC Capital): “Deze acquisitie gaat OLG’s positie aanzienlijk verbeteren in de groeiende Duitse markt en AAC is actief betrokken om Aart Roos en zijn managementteam te ondersteunen in hun uitbreidingsstrategie om OLG één van de leidende Europese bedrijven in de sector te maken. Deze acquisitie illustreert AAC’s strategie om haar portfoliobedrijven te laten groeien en om managementteams te ondersteunen met hun lange termijn plannen.”

Over Outdoor Living Group

Outdoor Living Group is de houdstermaatschappij die Verasol heeft overgenomen in juni 2017. Verasol is opgericht in 2001 en is sindsdien verworden tot het kwaliteitsmerk voor buitenleven. Verasol produceert aluminium veranda’s, tuinkamers, glasschuifwanden, schuttingen en carports. In 2018 heeft het bedrijf een omzet behaald van EUR 34 miljoen met circa 120 werknemers. De producten van Verasol worden verkocht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen via eigen winkels en ook via geselecteerde dealers en distribiteurs.

www.verasol.nl

contact: a.roos@outdoor-living-group.com

Over AAC Capital

AAC is een toonaangevende buy-outonderneming in het middensegment van de markt en heeft 34 management buy-outs op zijn naam staan, waarvan er 26 zijn gerealiseerd. AAC investeert in winstgevende, kasstroom genererende vennootschappen die gevestigd zijn in de Benelux. AAC is een op groei gerichte investeerder en heeft naast Outdoor Living Group de vennootschappen Corilus, Yarrah, Oogwereld, Fysius, Verasol, Lubbers Logistics Group, Savaco en Hobré Instruments in portefeuille.

www.aaccapital.com

contact: karin.bos@aaccapital.com