Persbericht

05 januari 2021

Home & Garden Solutions neemt zonweringproducent Sunmaster Nederland over

Amsterdam, 5 januari 2021 – AAC Capital en het management van Home & Garden Solutions, het voormalige Outdoor Living Group, maken vandaag de overname bekend van Sunmaster Nederland, een producent van zonweringsoplossingen. Sunmaster gaat als zelfstandige dochteronderneming verder, naast de bestaande merken Verasol en Gardendreams. Met deze overname stijgt de omzet van Home & Garden Solutions naar bijna 80 miljoen euro.

Sunmaster is al bijna 50 jaar een toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardige buitenzonwering. De onderneming is één van de grootste professionele business-to-business leveranciers in de Nederlandse zonweringmarkt, met een landelijk dealernetwerk van specialistische zonvakhandels. Het productaanbod van Sunmaster bestaat uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën.

Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van Sunmaster bevinden zich in Nijkerk. De onderneming realiseert een omzet van bijna 12 miljoen euro en heeft ongeveer 40 medewerkers. Het management van Sunmaster blijft na de overname aan.

Aart Roos (CEO Home & Garden Solutions): “Met de overname van Sunmaster maken we onze groeiambities waar om een toonaangevende positie in het groeiende segment van de Europese woning & lifestylemarkt op te bouwen. De combinatie van Sunmaster met onze bestaande merken Gardendreams en Verasol verbreedt en versterkt ons aanbod in huis- en tuinoplossingen, waardoor wij de klant nog volwaardiger kunnen bedienen met optimale kwaliteit en toegevoegde waarde.

Marc Staal (Managing Partner en Chairman AAC Capital): ” De overname van Sunmaster betekent een mooie uitbreiding van de assortimenten van Verasol en Gardendreams. AAC is actief betrokken om Home & Garden Solutions uit te bouwen tot één van de leidende Europese bedrijven in de sector. Deze acquisitie illustreert AAC’s strategie om haar portfoliobedrijven te laten groeien en om managementteams te ondersteunen met hun lange termijn plannen.”

Over Home & Garden Solutions

Home & Garden Solutions, het voormalige Outdoor Living Group, is de houdstermaatschappij die Verasol heeft overgenomen in juni 2017 en Gardendreams in 2019. Verasol en Gardendreams produceren aluminium veranda’s, tuinkamers, glazenschuifwanden, tuinhuisjes en carports. In 2020 heeft Home & Garden Solutions een omzet behaald van EUR 66 miljoen met circa 250 werknemers. De producten van Verasol en Gardendreams worden verkocht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Verasol verkoopt via eigen winkels, online, geselecteerde dealers en distributeurs. Gardendreams verkoopt via dealers, Europese DIY ketens en een eigen verkooporganisatie te Frankrijk.

www.verasol.nl / www.gardendreams.nl / www.sunmaster.nl

contact: a.roos@home-garden-solutions.com

Over Sunmaster

Sunmaster is gevestigd in Nijkerk en al bijna 50 jaar een toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardige buitenzonwering in Nederland. De onderneming is met ongeveer 40 medewerkers één van de grootste landelijke professionele business-to-business leveranciers met een landelijk dealernetwerk van specialistische zonvakhandels. Het productaanbod van Sunmaster bestaat uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën.

Over AAC Capital

AAC is een toonaangevende buy-outonderneming in het middensegment van de markt en heeft 34 management buy-outs op zijn naam staan, waarvan er 27 zijn gerealiseerd. AAC investeert in winstgevende vennootschappen die gevestigd zijn in de Benelux. AAC is een op groei gerichte investeerder en heeft naast Home & Garden Solutions de vennootschappen Yarrah, Oogwereld, Fysius, Lubbers Logistics Group, Savaco en Hobré Instruments in portefeuille.