artikel

11 oktober 2018

Desotec wint BVA Award Best buy-out Company of the Year 2018

Brussel, 11 October 2018 – De BVA heeft drie Belgische bedrijven bekroond die via private equity fondsen in een groeiversnelling slaagden

De Belgische Venture Capital & Private Equity Association (BVA) telt 54 leden en overkoepelt private equity fondsen en family offices die actief zijn op de Belgische markt. De BVA, die gisteravond voor het eerst prijzen uitreikte voor de beste groeibedrijven, stelt dat de combinatie van entrepreneurs met professionele fondsen een zinvol recept is.

Desotec won de Beste buy-out Company of the Year 2018 voor haar succesvolle groei gedurende de investeringsperiode van AAC Capital. Het bedrijf uit Roeselare is een specialist in lucht- en waterzuiveringsoplossingen op basis van actieve kool. Via een uniek, circulair business model met een vloot van mobiele filters en eigen reactivatiecapaciteit biedt Desotec full service oplossingen aan industriƫle- en milieubedrijven in heel Europa. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van mobiele filtratietechnologie op basis van actieve kool.

AAC verkocht Desotec in 2017 aan het Zweedse fonds EQT.