artikel

05 september 2018

Corilus en startup Progenda bundelen hun krachten

Aalter, 5 september 2018 – Duizenden professionals in de eerstelijns gezondheidszorg doen dagelijks beroep op Corilus-oplossingen. Afsprakenplanning is vaak de start van een medische ervaring. Progenda, ontwikkelaar van de gelijknamige online agenda-applicatie kende een sterke groei en is een missing link in de product portfolio van Corilus. In dit perspectief verwerft Corilus de startup Progenda om de agenda-applicatie te integreren in haar software en tegelijkertijd open te stellen voor andere spelers uit het zorglandschap. Door deze synergie kan Corilus een optimale ervaring bieden voor patiënten én zorgprofessionals.

De Corilus-groep blijft stevig investeren in de ontwikkeling van software voor de eerstelijns gezondheidssector in België. Doelstelling is het bieden van de beste oplossingen voor de sector gelinkt aan een hoge gebruikerstevredenheid. De sterke digitale transformatie van de medische wereld biedt de mogelijkheid om, gebaseerd op open standaarden, een effectieve eerstelijns gezondheidszorg te creëren die toelaat om de patiënt en de professional dichter bij elkaar te brengen.

‘Connecting Care’ vat perfect samen hoe Corilus en Progenda de toekomst ziet van de zorgsector. “Wij zijn er van overtuigd dat elke patiënt én gezondheidswerker een doeltreffende en aangename medische ervaring verdient”, aldus Dirk Van Lerberghe, CEO van Corilus, en Quentin Roquet, CEO van Progenda. “Om dit te realiseren staan wij steeds open voor de verschillende actoren in de gezondheidssector om samen te werken en veilige integraties op te zetten. Daarnaast zal deze samenwerking leiden tot innovatieve ontwikkelingen die ten goede komen aan alle partijen in het gezondheidslandschap”.