Persbericht

11 mei 2020

AAC Capital verkoopt Corilus aan Gilde Buy Out Partners

Gent/Amsterdam/Utrecht, 11 mei 2020 – AAC Capital (“AAC”), Gilde Buy Out Partners (“Gilde”) en het management van Corilus, een leidende speler in medische softwareoplossingen voor de eerstelijns zorg in België, zijn verheugd om aan te kondigen dat Gilde een overeenkomst heeft gesloten om Corilus over te nemen van AAC. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Corilus maakt een slim en efficiënt zorgsysteem mogelijk door zorgverleners, patiënten en stakeholders aan elkaar te koppelen. De cloud-gebaseerde zorgoplossingen van Corilus worden gebruikt door meer dan 40.000 zorgverleners, waaronder huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers, verpleegkundigen, verzorgingstehuizen en ziekhuizen. Het levert cruciale softwareoplossingen die diep verankerd zijn in de dagelijkse taken van zorgverleners, voor zowel administratieve als klinische processen. Corilus is in 1998 gestart en heeft meer dan 400 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gent.

Sinds de afsplitsing van Corilus van Fagron in 2015, heeft AAC nauw samengewerkt met Chief Executive Officer Dirk van Lerberghe en het managementteam om innovatie te stimuleren en het ontwikkelen van een cloud-gebaseerd aangesloten zorgplatform, gebouwd op microservices architectuur. In deze periode heeft de onderneming haar autonome groeiprofiel ingevuld door het succesvol afronden van vijf acquisities teneinde haar aanwezigheid in de zorgketen te vergroten. De onderneming heeft ook geïnvesteerd in het opbouwen van een schaalbare organisatie om zich de positioneren voor internationale groei.

Marc Staal, Managing Partner bij AAC Capital en Sander de Lange, Investment Director bij AAC Capital, zeggen: “We willen Dirk en het management danken voor de samenwerking sinds 2015. We zijn trots dat we de mogelijkheid hebben gehad om dit getalenteerde managementteam en de onderneming te ondersteunen bij het bereiken van het leiderschap in de Europese zorgtechnologie sector. We zijn blij met de voortgang die de onderneming heeft gemaakt onder ons eigenaarschap en wensen het team alle succes op een moment waarop hun missie om het zorgsysteem te verbinden en digitaliseren essentieel is. We zijn ervan overtuigd dat Corilus verder gaat met het vormgeven van de toekomst van eHealth in België en daarbuiten onder de nieuwe eigenaar.”

Nicolas Linkens, Managing Director bij Gilde, zegt: “We volgen Corilus al een aantal jaren en erkennen dat de cloud-gebaseerde software én het netwerkeffect dat wordt bevorderd in het ecosysteem van verbonden zorgverleners en patiënten Corilus uniek maken. De combinatie van het autonome groeipotentieel op de lange termijn en de mogelijkheid om complementaire bedrijven over te nemen, maken dit een overtuigende casus voor waardecreatie. Wij zijn van mening dat deze blauwdruk voor succes ook kan worden gebruikt in andere Europese landen en kijken er naar uit om samen te werken met Dirk en zijn getalenteerde managementteam op deze reis.”

Dirk van Lerberghe, CEO of Corilus, zegt: “Ons voornaamste doel is om het zorgsysteem efficiënter en slimmer te maken door sterke, innovatieve en gebruiksvriendelijke software aan te bieden. Op basis van ons succes met ons patiënten portal Helena en onze online afspraken software Progenda, zetten we onze onvermoeibare innovatie door om ons nieuwe patiënt betrokkenheids- en zelfredzaamheidsplatform te versterken. Uiteindelijk stellen we zorgverleners in staat om meer tijd aan hun patiënten te besteden en daarmee de zorgresultaten te verbeteren. Mijn managementteam en ikzelf kijken er naar uit om Gilde’s ervaring, internationale netwerk en financiële steun in te zetten bij onze internationale ambities. We willen ook AAC bedanken voor de steun die zij hebben geboden in onze succesvolle tocht in de afgelopen vijf jaar.”

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring van de betrokken autoriteiten.

Arma Partners was de financiële adviseur van AAC, terwijl Allen & Overy de juridisch adviseur was van AAC en Corilus bij deze transactie.

Freshfields was de juridisch adviseur van Gilde bij deze transactie.

Over Corilus

Corilus ontwikkelt en levert cloud-gebaseerde softwareoplossingen voor zorgverleners: huisartsen, apothekers, tandartsen, kraamvrouwen, specialisten, oogartsen, opticiens, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en verzorgingstehuizen. Corilus biedt een volledig scala van producten en ondersteuningsdiensten die zorgverleners gebruiken om hun dagelijkse werk te doen. Meer dan 40.000 zorgverleners in 12 landen gebruiken de software van Corilus dagelijks. Corilus heeft een jaaromzet van ruim 50 miljoen euro en heeft meer dan 400 gespecialiseerde mensen in dienst in België en Frankrijk.

Voor meer informatie, ga naar www.corilus.be