Persbericht

20 april 2018

AAC Capital investeert in groeiverhaal van het Kortrijkse IT-bedrijf Savaco

Antwerpen, 20 april 2018 – AAC Capital (“AAC”) en Savaco NV (“Savaco”) kondigen vandaag aan dat AAC in het kapitaal van Savaco stapt om de onderneming bij te staan in de volgende groeifase en de familiale opvolging te faciliteren.

Savaco is een Belgische ICT-dienstverlener gespecialiseerd in oplossingen met impact die duidelijk strategische voordelen geven aan bedrijven. Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, de stichters van Savaco, blijven in het kapitaal en zullen als CEO’s garant staan voor blijvende focus op klantentevredenheid en kwalitatieve dienstverlening. Samen met AAC willen ze Savaco verder uitbouwen tot een leidende ICT-dienstverlener die zich onderscheidt door haar sterke knowhow, ervaren team, uitstekende service en ambitieuze toekomstvisie. Naast de groeiplannen wordt met dit partnership ook een familiale opvolging mogelijk gemaakt. Op deze manier wordt de continuïteit van het bedrijf met zijn eigenheid en waarden verder verzekerd.

Sinds de oprichting in 1991 is Savaco uitgegroeid tot een ICT-bedrijf met 130 werknemers met een gerenommeerde klantenbasis en geniet van een sterke reputatie in Vlaanderen. Savaco levert advies op maat en schiet de Belgische bedrijfswereld te hulp bij o.a. het uitwerken van complexe ICT-infrastructuren, het leveren van software voor productontwikkeling, het implementeren van IoT technologieën en het verstrekken van productiviteitsoplossingen (o.a. documentbeheer, BI, efficiënte communicatieplatformen en andere).

Voor AAC vormt Savaco de derde Belgische acquisitie. Savaco matcht perfect met de filosofie van AAC om lokale topbedrijven te steunen in hun ambities om in de toekomst nog meer te groeien.

De aandeelhouders van Savaco werden bijgestaan door Degroof Petercam Corporate Finance.

CEO’s Savaco Carl Sabbe en Rik Vandemoortele:

In de zoektocht naar een partner was het voor Sabbe en Vandemoortele uitermate belangrijk dat er sprake was van zowel een sterke ambitieuze én culturele fit. CEO Carl Sabbe hierover: “Belangrijk in onze keuze voor AAC is dat de eigenheid, aanpak en waarden van Savaco bewaard blijven. We zijn absoluut overtuigd dat de inbreng van AAC, hun gedrevenheid en expertise ons in staat zal stellen onze ambitieuze doelstellingen kracht bij te zetten. ”

Zo wil het Kortrijkse IT-bedrijf met AAC vooral verder blijven investeren in een uitgebreid oplossingen- en dienstenaanbod. CEO Rik Vandemoortele licht toe: “Deze samenwerking laat ons toe ons jarenlange groeiverhaal te bestendigen. Voor onze klanten willen we op dezelfde manier als vroeger een ervaren gids en favoriete ICT-partner zijn en blijven. We willen ons portfolio bovendien verder versterken om zo onze klanten ook intensief te begeleiden in hun digitale transformatie traject. Deze samenwerking stelt ons in staat een nog beter en sterker Savaco te realiseren voor klanten en medewerkers.”

Maurice Bronckers, Managing Partner van AAC, zegt:

“Wij zijn verheugd om samen met het team van Savaco het volgende hoofdstuk voor de onderneming te mogen betreden. Carl Sabbe en Rik Vandemoortele hebben gezamenlijk met hun team een sterke onderneming uitgebouwd met een indrukwekkende producten- en dienstenportfolio waarbij uiteindelijk de kwaliteit van dienstverlening naar de klant toe voorop staat. Wij zullen ons netwerk en expertise optimaal trachten in te zetten om voor klanten steeds weer een impactvolle service en unieke kwaliteitswaarborg te garanderen.”

Einde

Informatie ten behoeve van redacteuren

Over Savaco

Savaco is in 1991 opgericht en uitgegroeid tot een IT-bedrijf met sterke reputatie dat sinds 2012 op het Beneluxpark te Kortrijk gevestigd is. Als full service IT-dienstverlener realiseert Savaco een omzet van €30 miljoen en beroept zich hiervoor op de expertise van 130 hooggekwalificeerde en enthousiaste medewerkers. Savaco heeft meer dan 250 actieve en gerenommeerde klanten in de industrie en dienstensector.

www.savaco.com

Contact Savaco: Rik Vandemoortele, tel +32 (0)56 260 361

Over AAC Capital

Met kantoren in Amsterdam en Antwerpen is AAC een toonaangevende buy-outonderneming in het middensegment van de markt en heeft 32 management buy-outs op zijn naam staan, waarvan er 26 zijn gerealiseerd. AAC is actief op zoek naar investeringen in winstgevende, kasstroom genererende vennootschappen die gevestigd zijn in de Benelux. De omvang van de transacties die AAC doet, bedraagt doorgaans tussen €10 en €150 miljoen, en het maakt momenteel voor investeringen gebruik van zijn derde, op de Benelux gefocuste fonds. AAC is een op groei gerichte investeerder en heeft vennootschappen zoals Corilus, Yarrah, Verasol, Lubbers Transport Group en Hobré Instruments in portefeuille.

www.aaccapital.com

Contact AAC Capital België: Hans Van de Velde, tel +32 (0)3 222 45 04